Rezultati šolskega tekmovanja v ekokvizu

V petek, 11. 12. 2020, je na šoli ponovno potekalo tekmovanje v ekoznanju, Ekokviz. To je projekt Ekošole, v katerem sodelujemo že vrsto let.

Posebnost letošnjega tekmovanja je bila, da je potekalo preko spleta. Ker so številni dijaki imeli pri reševanju tehnične težave, jim je bila ponujena možnost, da so se lahko tekmovanja udeležili ponovno v petek, 18. 12. 2020, in izboljšali svoj rezultat.

Tema za šolsko leto 2020/21 je bila Energija in ogljični odtis. Skozi prebiranje gradiva o izbrani temi so se dijaki ozaveščali o pomenu ohranjanja narave. Trenutno aktualna okoljska tematika pa je zagotovo koga spodbudila k razmišljanju o iskanju rešitev za okoljske probleme v njihovi okolici.

Sodelovalo je 22 dijakov iz srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja ter 22 dijakov iz srednjega poklicnega izobraževanja. Največje možno število doseženih  točk na kvizu je bilo 50.

Najboljši trije iz SSI in PTI so bili:

  • MARKO ĐEKIĆ iz 3P1 razreda s 46 točkami,
  • NIK FRANCI PRIVŠEK z 3P1 razreda s 45 točkami,
  • NEL ČATER  iz 3P1 razreda s 43 točkami.

Najboljši trije iz SPI pa so bili:

  • STELA MALGAJ  iz 2C2 razreda z 42 točkami,
  • EVA ZALOŽNIK iz 2C2 razreda s 40 točkami,
  • NUŠA BRAJNIK  iz 3C3 razreda z 38 točkami.

Vsi trije najboljši iz obeh usmeritev se bodo 2. 2. 2021 udeležili državnega tekmovanja, ki bo prav tako potekalo preko spleta.

Vsem najbolje uvrščenim dijakom iskrene čestitke za dosežen uspeh ter veliko volje in energije za priprave na državno  tekmovanje z željo, da bodo čim bolj uspešno zastopali sebe in našo šolo.

Vodja šolskega tekmovanja v ekoznanju:
Mateja Skale-Kos 

Nazaj