Pustni torek, 13. februar 2018

Na šoli smo komaj dočakali pustni torek, najbolj norčav dan v letu.

Tretjo šolsko uro so se razredne maske ob poslušanju oddaje šolskega radia lahko v celoti našemile. Pri tem so nekaterim priskočile na pomoč dijakinje frizerske usmeritve (2.C1), ki so v avli v pritličju izvajale poslikavo obraza.

Četrto šolsko uro sta potekali predstavitev in ocenjevanje mask v telovadnici šole. Člani komisije so bili profesorji: Darja Rebevšek, Rosana Jordan, Peter Pešec in Peter Jovanovič.

Maske so ocenjevali individualno in po lastni presoji, pri tem pa so upoštevali naslednje kriterije: izvirnost, aktualnost, izdelavo, nastop …. Na primer, glasba in ples oz. gibanje so dodatno podkrepili in opisali predstavljeno masko. Krasna priložnost torej, da so dijaki predstavili svojo ustvarjalnost, domišljijo in druge talente in tako dokazali, kaj zmorejo. In res so se zelo potrudili!

Po opravljeni ocenitvi je sledila razglasitev najboljše maske leta 2018. Letošnje leto je ta naslov zaslužil razred 4.P1 z razredničarko Sašo Silovšek, in sicer s skupinsko masko, ki je predstavljala Jezusa z apostoli in menihom. Svojo točko so predstavili kar z gledališkim prizorom. Nagrajeni so bili s pustnimi krofi. Zmagovalcem iskrene čestitke!

Prireditev so vodili Nina, Katarina in Nejc, vsi člani šolskega radia. Dijaki so skrbeli tudi za ozvočenje in fotografiranje.

Vse razredne maske so potrdile dejstvo, da so maškare oz. pustne šeme vesele, nagajive in poskočne, ki tako prinašajo srečo in dobro letino. S svojimi pisanimi kostumi odganjajo zimo in prebujajo naravo.

Vsem želimo lepo pustno popoldne in veselo rajanje še v domačem okolju.

Koordinatorica  Nives Grčar

Nazaj