Kulturni dan, 15. februar 2019

Kulturni dan, 15. februar 2019

za razrede 1.A1, 1.A2, 1.A4, 1.B1, 1.B3, 1.B4, 1.C2, 1.C3, 1.P1, 2.A2, 2.B1, 2.B2, 2.C1, 2.C2, 3.A1, 3.B1, 3.B2, 3.C2

 

Ogled filmske predstave v Planetu Tuš Celje.

Zbor dijakov pred Planetom Tuš je ob 8.15 uri, predstava se prične ob 8.30 uri.

Odprt vhod v stavbo bo na južni strani (proti City Centru).

Blagajniki razredov že ob 8.00, pri blagajnah kinodvoran, kupijo vstopnice za celotni razred. Denar naj zberejo že dan prej, cena vstopnice je 3,80 EUR.

TOKRAT LAHKO IZBIRATE MED DVEMA FILMOMA, IZBOR OZNAČITE V SPLETNI PRIJAVI.

Film lahko izberete preko spletnega obrazca do petka, 1. 2. 2019.
Dijaki, ki filma ne bodo izbrali, bodo razporejeni samodejno.

Razpored po dvoranah bo objavljen naknadno, po koncu spletne prijave.


BOHEMIAN RHAPSODY:

Film je poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.


PRIJATELJA ZA VEDNO:

IGRAJO: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman

Zgodba o dvojici absolutno različnih moških, ki prihajata iz absolutno drugačnih svetov. Dell Scott prihaja iz nevarne četrti Bronx in poskuša v preteklosti pustiti vse svoje napake. Phillip Lacasse je paraliziran in depresiven milijonar, ki živi v luksuzni hiši v središču Manhattna. Čustveno in z obilico humorja, film prikaže nepričakovano prijateljstvo, ki se rodi med njima ter kako druge priložnosti lahko postanejo najboljše darilo, ki ste ga kadarkoli prejeli.

Nazaj