Potep po severni Italiji ter obisk Gardalanda

Kot je to že tradicija na naši šoli, smo tudi letošnje šolsko leto popestrili s tridnevno poučno in zabavno ekskurzijo po Severni Italiji.

Prvi dan smo si ogledali romantično mestece Verono, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi in arhitekturnimi znamenitostmi. Ustavili smo se pred mogočno Areno, kjer smo z užitkom prisluhnili zanimivi razlagi našega vodiča.

Nato smo se podali po znameniti nakupovalni ulici do znamenite tržnice ter seveda Julijine hiše. Pod Julijinem balkonom smo se vživeli v Shakespearovo dramo o Romeu in Juliju in si z dotikom Julijinega kipa zaželeli naše najbolj skrite srčne želje. Nekaj prostega časa je še bilo za odličen sladoled in nato je sledila vožnja proti mestecu Sirmione .

Drugi dan smo se sprostili in pozabili vsaj za en dan na šolo, učenje in skrbi. To je bil dan za zabavo in uživanje ob atrakcijah izbranega zabaviščnega parka Gardalanda. Celodnevni ogled številnih zanimivosti sveta norčij, domišljije in adrenalina, kjer vsakdo najde nekaj zase.

Zadnji dan je sledila vožnja do pristanišča Punta Sabbioni, od koder smo se z ladjico odpeljali v osrčje Benetk. Na trgu Sv. Marka smo si ogledali veličastno Baziliko Sv. Marka, astrološko uro, ter zvonik Campanille, ki je eden od simbolov mesta. Prefinjena zunanjost Doževe palače spominja na čipko, most vzdihljajev pa jo povezuje zaporom, kjer je bil zaprt Giacomo Casanova – največji zapeljivec v zgodovini mesta. V opoldanskih urah vožnja na otok Murano, ki slovi po izdelovanju stekla, bližnji Burano pa po čipkah, ki so jih s filigrasko natančnostjo domačinke izdelovale za premožne meščane. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje ali okrepčilo v eni od številnih kavarn. V poznih popoldanskih urah je sledila vrnitev v Slovenijo, kamor smo prispeli v večernih urah.

Na ekskurziji smo uživali vsi, dijaki in profesorji. Dijaki so svojo hvaležnost izrazili s poklonitvijo vrtnic profesoricam, ki so organizirale ekskurzijo.

Vabimo vas drugo leto, da se nam pridružite, kajti naša šola slovi po najboljših ekskurzijah daleč naokoli! Arrivederci!

Organizatorica ekskurzije:
Petra Selič

Nazaj