Popravilo aluminijaste pločevine vozil

Nova orodja in tehnologije popravil aluminijastih karoserij vozil so bili predstavljeni 15. 12. 2017 v šolskih avtoservisnih delavnicah SŠSDL. Organizacija srečanj je v izvedbi MIC -Medpodjetniškega izobraževalnega centra  Šolskega centra Celje, ki ga za področje avtoservisne dejavnosti vodi Maks Pišotek.

Študentje programa Avtoservisni menedžment VSŠ bodo kmalu postavljeni v vlogo vzdrževalcev novih vozil iz aluminija z novimi orodji, tehnologijami in veščinami popravil karoserije, zato jih v okviru predavanj in laboratorijskih vaj vključujemo v podjetniško izobraževalno okolje.

Podjetje KOCH iz Trzina je predstavilo sodoben varilnik in spoter francoskega proizvajalca T3 za popravilo aluminijaste pločevine. Naš diplomant iz prve generacije študentov, Klemen Ravnikar inž. asm., zaposlen na Avtocommerce Ljubljana, kot certificirani strokovnjak za popravilo  aluminijastih prestižnežev, je predstavil nekaj izkušenj glede pridobivanja certifikatov za delo z aluminijem in popravili aluminijastih karoserij ter specifike orodij v delavnici namenjeni izključno za popravilo aluminijastih vozil.

Vodje servisa karoserijskih popravil AC Ljubljana, Tomaž Vreček – C manager,  je predstavil postopke pridobivanja certifikatov za delavnico in zaposlene ter na konkretnih primerih preko prezentacije predstavil in prikazal zahteve glede varnosti med popravili, spoštovanja predpisane tehnologije popravil in možnih posledic nestrokovnih popravil, ki jih lahko občuti vsak lastnik vozila z aluminijasto karoserijo, ki nima preverjene zgodovine.

mag. Matej Ozebek

Nazaj